Te-am angajat să-mi spui că nu am dreptate

Te-am angajat să-mi spui că nu am dreptate

„Nu are sens să angajezi oameni inteligenţi, după care să le dai indicaţii ce sa facă. Noi angajam oameni care sa ne spună noua ce sa facem.” este citatul meu preferat al regretatului Steve Jobs. În urma acestei filosofii, ar trebui să decurgă prima discuție cu un nou angajat. Trebuie să îi explicăm din capătul locului ce așteptări avem de la el, nu să ne așteptăm ca acesta să știe de la sine.

Expuneţi aşteptările

La prima discuţie cu un angajat nou trebuie să clarificăm ce aşteptări avem unul de la celălalt.
O discuţie deschisă în acest sens este mai mult decât binevenită:
– Te-am angajat să îmi spui când nu am dreptate și să îmi arăți punctele „oarbe”. Nu mă ajută cu nimic dacă îmi dai dreptate atunci când greșesc.
Spune-mi cand nu ești de acord, dar argumentează-ți părerea.  Acceptă faptul că nu întotdeauna voi lua în considerare părerea ta. Fii pregătit să acționezi și împotriva părerii proprii.  Într-o echipă cu personalitate, foarte rar, vei întâlni unanimitatea. Ai încredere în decizia celorlalți chiar dacă nu ai fost de acord cu ea. Dă  110%  să  funcționeze.
Nu încerca să demonstrezi că ai avut dreptate după ce decizia a fost luată.  „V-am spus că nu o să funcționeze” nu te va ajuta nici pe tine și nici echipa. Apropo de echipă,  îți va fi greu să  fii acceptat dacă ceilalți te consideră sabotor și egocentric.

Unele decizii nu se discută

Trebuie să înțelegi că anumite decizii trebuie puse în practică.  Nu mereu o să fie loc de dezbatere și nu mereu o să ți se prezinte imaginea de ansamblu astfel încât să înțelegi fundamentul deciziei. Cu toate acestea, este de datoria ta să o faci să funcționeze.
Unele decizii ajung la şeful tău de la două sau trei niveluri ierarhice mai sus, în această situație părerea ta este irelevantă.  Se prea poate ca șeful tău să creadă exact ceea ce crezi tu, dar asta nu înseamna că nu mai trebuie să puneți în practică decizia primită.
Atâta timp cât o decizie nu este împotrivă eticii sau a legii, este de datoria noastră să o punem în practică. În fond, suntem angajați, nu prizonieri, avem posibilitatea să renunțăm oricând.
Adesea, ești angajat pentru expertiza și capacitățile pe care le ai, dar asta nu înseamna că întotdeauna va trebui să îți spui părerea.
Un lider va ști să îţi transmită când este loc de opinii și când nu.
La un moment dat am primit un mail de la consiliul de administrație cu o decizie adhoc cu care nu eram tocmai de acord. Am strâns echipa managerială și am discutat cateva ore pe baza acelei decizii și asupra efectelor acesteia expunându-ne fiecare argumentele legat de aceasta măsură. În final, am ieșit din „ședință” demotivați și cu un sentiment de inutilitate. A doua zi, am ajuns la serviciu și contrar părerii și discuției noastre am pus în practică acea decizie. În concluzie, decizia cu pricina a fost „executată” oricum, iar în timp s-a dovedit o decizie bună.
Atunci am învățat că uneori lucrurile trebuie luate ca atare, iar încrederea în factorii decizionali este esențială.

Boss vs. Lider

O să îmi spun mereu părerea, oricât de incomodă va fi aceasta, cu condiția ca aceasta să fie cerută.
Din rolul de manager o să încerc mereu să scot maxim din orice situație, iar din rolul de lider o să încerc să iau cele mai bune decizii pentru angajații mei și pentru afacerea pe care o conduc.
Adevărul este că atât timp cât suntem angajați uneori vom fi în poziția de lider, iar alteori în poziția de manager.
A fi lider sau manager sunt două aspecte care se pot completa unul pe celălalt.
Ca lider, mereu o să încerc să te conving să pui în aplicare anumite decizii, te voi face să ajungi singur la aceleași concluzii și  te voi învăța să iei cele mai bune decizii. Ca manager în schimb, nu va trebui să fii mereu de acord cu deciziile mele. Nu voi sta mereu să îți explic „de ce”, iar dacă va fi nevoie, îți voi impune să faci ceea ce este necesar.
Preferința mea este să fiu un lider, dar asta nu înseamna că nu voi fi manager cu tine niciodată.
Odată ce vei înțelege acest aspect, tu vei fi un lider când eu voi fi nevoit să fiu manager.
Nu mă iubi doar atunci când fac așa cum vrei tu, învăța să mă iubești și când fac altfel.
Facebook Comments

Lasă un răspuns