Perspectiva care ne aduce succesul

Perspectiva care ne aduce succesul

Succesul este un concept greu de definit sau de măsurat. Succesul nu este ceva palpabil, ci mai degrabă un aspect care ţine de perspectivă.

Dezvoltă-ţi succesul din eşecuri. – Dale Carnegie

Pentru cineva de la țară, faptul că se mută cu job-ul într-un oraș mare este o victorie. În schimb, cineva din București care se mută în același oraș va vedea asta ca un pas înapoi sau chiar un eșec.

Atunci ce este succesul?

Dă-ţi silinţa să vezi lucrurile din perspectiva succesului. – Dale Carnegie

Dacă aceeași acțiune privită din perspectiva potrivită este văzută ca un succes, cum putem învăța să privim de fiecare dată fiecare acțiune din perspectiva succesului?

Putem face asta dacă nu am mai privi succesul doar ca pe cireașa de pe tort; în fond, dacă tortul în sine nu ar fi gustos, nu am mai ajunge niciodată la cireașa din vârful lui.

Succesul este, de fapt, un cumul de succese mai mici. Nu poți să mergi din eșec în eșec, iar la sfârșit să fii câștigător.

Și atunci ne întrebăm: cum știm să ne bucurăm de succesele care ne duc spre succes? Cum facem să fim conștienți de acestea? Asta pentru că fără ele, nu avem cum să ajungem la obiectivul final.

Odată ce înțelegem că succesul apare cu mult înainte de a ne îndeplini obiectivul propriu zis, vom putea să ne bucurăm de priveliște.

Nu putem spera că putem parcurge un drum cu ochii închiși. O să ne lipsească atât motivația, cât și direcția.

De ce avem nevoie pentru a ne atinge un obiectiv?

Omul de succes profită de propriile sale greşeli şi încearcă iarăşi într-un mod diferit. – Dale Carnegie

În primul rând, trebuie să definim ce înseamnă succesul pentru noi. Dacă acesta înseamnă atingerea unui obiectiv, atunci vom avea nevoie de un plan care să ne dividă obiectivul în sarcini mai mici.

Aceste sarcini mici ne vor servi la capacitarea efortului și la câștigarea încrederii.

Succesul se clădeşte din succese mai mici.

Nu cred că atingerea obiectivului final înseamnă să ai succes, ci cred că primei sarcini mici de pe traseu i se atribuie, de fapt, succesul.

Și cu fiecare obiectiv atins  acest succes crește, se dezvoltă, rezultând la final un succes mare.

Acum mărimea acestui succes depinde de mărimea micilor succese de pe traseu. Pentru că aceste mici succese sunt cheia succesului nostru final.

Succesul înseamnă să obții ceea ce-ți dorești. Fericirea înseamnă să-ți dorești ceea ce obții. – Dale Carnegie

Fiecare mică victorie aduce cu ea un impuls de motivație. Cu cât avem parte de mai multe impulsuri de motivație, cu atât mai multe succese o să reperăm. Asta pentru că succesul este ca un bulgăre care crește exponențial cu rostogolirea lui pe zăpadă. Cu cât devine mai mare, cu atât atrage mai multă zăpadă.

În concluzie, succesul atrage succesul. Nu ne ajută cu nimic dacă găsim erori în orice acțiune, pentru că după cum probabil ați ghicit deja, eșecul atrage eșecuri.

Oamenii spun de multe ori că nu reușesc să își păstreze nivelul de motivație. Ei bine, nici efectele dușului nu sunt eterne – de aceea este recomandat zilnic! – Zig Ziglar

Uneori când mergem la pescuit trebuie să prindem întâi un peşte mai mic pe care îl folosim apoi pentru a prinde un peşte mai mare. Acelaşi principiu se aplică şi când suntem în căutarea succesului, avem nevoie de câteva succese mai mici pentru a putea „pescui” un succes mare.

eșecul sau succesul țin de perspectivă

Dar după cum spuneam, eșecul sau succesul țin de perspectivă, de aceea este important să cultivam perspectiva care vede succesul. Noi alegem dacă vedem ceva bun în acţiunile noastre sau le considerăm un eşec.

Nu există acţine din care nu poţi învăţa ceva. În deşert, o gură de apă face mai mult decât un pahar gol, pentru că desi nu îţi va trece setea, te va ajuta să mergi mai departe.

Eșecul este doar oportunitatea de a o lua de la capăt, de data aceasta într-un mod mai inteligent. – Henry Ford

Trebuie să ne întrebăm, ce vreau să culeg la sfârșitul zilei?

Răspunsul la această întrebare este exact sămânța pe care o vom planta şi implicit ceea ce urmează să culegem. Succesul nu este o plantă sălbatică pe care o culegi de pe câmp, acesta trebuie cultivat. Doar căutând conştient îl vom putea găsi. 

Fi fericit. Nu pentru ca totul este bine, ci pentru că tu ai ales să vezi doar ce este bun. – Toni Sao

Facebook Comments

Lasă un răspuns