Leadership-ul de Crăciun

Leadership-ul de Crăciun

Cei mai înalți pomi sunt aceia care nu s-au oprit niciodată din creștere; la fel, cei mai buni lideri sunt aceia care cresc mereu.

Am constatat, de-a lungul timpului, că nu mi-a fost niciodată greu să cresc, ci mai degrabă, mi-a fost greu să încep să cresc.

Uneori, chiar și atunci când știm ce avem de făcut, cum trebuie să facem și de ce, amânăm startul sau începem și renunțăm imediat.

Doar când reușim să pornim si să intrăm într-o rutină, intr-o disciplină, începem să avem și rezultate.

Dar dacă startul este așa de greu, de ce să ne oprim?

 

Fii mereu în mișcare

Nu contează cât de încet te deplasezi atâta timp cât nu stai pe loc. Este practic imposibil să menținem mereu același ritm de creștere și dezvoltare. Dar chiar și așa, niciodată nu trebuie să ne oprim.

Procesul de creștere conține mai multe etape, iar una din aceste etape este clipa de reflexie.

Da, în aceste momente, creșterea noastră poate părea mai lentă, dar aceste momente sunt foarte importante pentru fixarea și încorporarea informațiilor adunate.

Sărbătorile, cea mai frumoasă perioadă din an, se pot dovedi a fi și cea mai periculoasă perioadă în ceea ce privește creșterea noastră.

De câte ori am ținut o dietă până de sărbători,iar apoi ne-am îngrășat la loc și nu am mai reluat dieta?

Acest aspect este valabil în orice domeniu, de la minte la sport.

Fii lider de sărbători

Să fii lider este un ”job” cu normă întreagă, 24 din 24, 7 zile din 7, fără pauze.

Asta nu înseamnă, bineînțeles, că pentru un lider nu există sărbători; există, doar că acestea nu trebuie să fie un impediment în calea creșterii, ci mai degrabă o nouă oportunitate.

Antrenează-ți moderația, disciplina și cumpătarea.

Lumina

În perioada Crăciunului și a Paștelui, toți caută lumina. Fii ,tu, lumina din viața cuiva și nu vei avea nevoie de instalații sau lumânări.

Cadouri

Poate te gândești că fiecare om merită un cadou de sărbători, și, deși este adevărat, adesea nu oferim cadoul care contează.

Nu cumpăra un cadou, fii un cadou. Dacă ești un lider implicat, probabil timpul petrecut cu cei dragi este limitat, de aceeea, oferă-le timp ,nu bani.

Fii bun de Crăciun

Bunătatea este, de asemenea, un ”job” cu normă întreagă. Un lider nu poate fi bun doar câteva zile pe an, ce folos ar avea?

Un lider va fi bun mereu!

Ca lider, nu confundați niciodată bunătatea cu slăbiciunea. Anumiți lideri se feresc să fie buni pentru a nu fi considerați slabi, dar tocmai această frică îi face să fie slabi.

Un lider adevărat nu se teme să fie bun sa vulnerabil, un lider adevărat conștientizează că este un ”om”, ca toți ceilalți.

Apropierea

În perioada sărbătorilor, ne aducem aminte de cei dragi, îi căutăm, îi sunăm, îi vizităm.

Dar dacă cineva ne este cu adevărat ”drag”, nu vom avea nevoie de o sărbătoare care să ne aducă aproape.

Faceți-vă un obicei din a vă conecta cu cei dragi pe tot parcursul anului, nu doar de sărbători. Un mesaj odată pe an nu înseamnă nimic printre multitudinea de alte mesaje pe care le primim.

Folosiți perioada de sărbători nu pentru a fi mai ”buni”, ci pentru a reflecta. Nu lăsați această perioadă frumoasă să vă oprească din creștere.

După cum aminteam mai sus, odată ce ne-am oprit ne va fi foarte greu să reîncepem.

Poate ne spunem: o zi nu contează sau doar o dată în an este Crăciunul, dar adevărul este că, oricât de importante ar fi sărbătorile, acestea nu pot fi mai importante ca obiectivele noastre pe termen lung.

După cum probabil ați observat, drumul care ne duce în sus este mult mai greu și mai lent decât drumul care coboară.

Nu aruncați pe fereastră munca dintr-un an pe satisfacția de moment a unei zile.

Facebook Comments

Lasă un răspuns