Gura lumii și zona de confort

Gura lumii și zona de confort

 

Gura lumii vorbește mereu indiferent de acțiunile tale. Dacă faci, va vorbi despre ce ai făcut, dacă nu faci, va vorbi despre ce n-ai făcut. În acest context, este în avantajul tău ca lumea să vorbească despre ceea ce ai făcut, mai degrabă decât despre ceea ce ai fi putut face.
Lipsa acțiunii de frica criticii este cel mai mare ucigaș de vise. Iar visele fără acțiune rămân la stadiul de vis, apoi se sting.
Mintea noastră va găsi mereu fel şi fel de argumente care ne vor împiedica să progresăm, iar frica de ce va spune lumea este doar unul dintre aceste argumente. Dar dacă ne lăsăm pradă acestor argumente, nu vom face niciodată nimica, iar progresul fără acţiune nu este posibil.
Pentru a câștiga trebuie să participi, iar să participi înseamnă acțiune. Totul pleacă de la primul pas. Din fotoliu nu s-au construit imperii.
Comoditatea și „siguranța” zonei de confort vor construi un zid atât de mare încât, cu timpul, va deveni aproape imposibil de trecut.
Alege zidurile cu porți deschise  care să îti permită să ieși din „siguranța” zonei de confort spre țărmul necunoscut al schimbării.
Psihologii cataloghează frica de schimbare, ca zona de confort.

Zona de confort este un concept din psihologie a cărei depăşire este sinonimă cu înfruntarea fricii de schimbare.

Mie îmi place însă mai mult definiția bunicii: „Ți-e lene!”

Învață să nu-ți mai fie lene. Învinge-ți frica, înfruntând-o.
Lumea a fost construită în pași mărunți; cele 6 zile din Biblie se întind în realitate pe milioane de ani.
Pentru a-ți învinge „lenea” nu ai nevoie de o mie de ani, dar nici nu va fi un proces rapid și ușor.
În management se spune că orice decizie este mai bună decât nicio decizie. Același lucru este valabil și aici, un pas mic este mai bun decât statul pe loc.
Începe cu pași mici, dar fii consecvent.
Lenea este un „motivator” foarte puternic pentru mintea dispusă să asculte!
Dorința de schimbare sau de creștere nu este o decizie supusă mereu dezbaterii. Odată ce ai luat decizia, nu o mai pune la îndoială,  nu îți mai lăsa mintea să argumenteze pro și contra acțiunii; lenea este mult mai antrenată și va învinge, dar o poate face doar dacă o lăsăm să își împrăștie otrava în mintea noastră.
Nu mai pune la îndoială acțiunea,  fă-o!
De câte ori ți s-a întâmplat să te gândești  „nu am chef să fac lucrul x”, dar ai decis totuși să îl faci și te-ai bucurat apoi că l-ai făcut. Acum gândește-te că de fiecare dată în care ai ales să nu faci, te-ai privat de o bucurie.
Adevărul este că frica de „gura lumii” este doar un argument al fricii de a ieși din zona de confort; un zgomot de fond care nu te poate influenţa dacă refuzi să îl asculţi..
Nu mai lăsa lenea să îti conducă viața.
Asigură-te că îi oferi corpului și minții odihna zilnică necesară; orice alte momente de „relaxare” sau „odihnă” nu îți sunt necesare, sunt doar o alegere. Am plecat la ora 18 de la serviciu și am fost invitat de colegi la fotbal, dar am refuzat pentru că eram „obosit”. În realitate, am ajuns acasă și am „lenevit” neproductiv prin casă pana la ora 1. Deci unde era „oboseala” de care vorbeam? A existat vreodată ?
Mai mult ca sigur, nu.
Trebuie să învățăm să facem diferenţa dintre lene şi oboseala.
Oboseala trebuie să fie un semnal transmis de corp, nu un argument transmis de mintea noastră.
În concluzie, am aflat în săptămâna următoare când mi s-a adresat aceeași întrebare: „vii la fotbal?” in timp ce  mintea mea îmi spunea „Nu, ești obosit”, am decis totuși să merg.

Am ajuns la concluzia că „oboseala” din săptămâna precedentă a fost doar un truc al minţii care încerca să îşi conserve energia.

Asta pentru că odată ajuns acolo, „oboseala” a dispărut ca prin minune, asta deoarece această „oboseală” ținea mai mult de atitudine și mai puțin de corp.
Nu mai lăsa lenea să te conducă. Refuză să asculți argumente pro și contra acțiunilor deja programate. Această argumentare a avut deja loc în momentul în care ai ales că vrei să faci acțiunea respectivă.
Totul ține de atitudine și respectul de sine. Un om care se respectă este un om de cuvânt, iar un om de cuvânt face ceea ce spune că face.
Noi alegem dacă suntem un leneș sau un om de cuvânt.
Alege să te respecți pe tine. Ţine-te de cuvânt!
Facebook Comments

Lasă un răspuns