Fii liderul pentru care ai vrea să lucrezi!

Fii liderul pentru care ai vrea să lucrezi!

Pe cât este de simplă afirmația pe atâta este de greu de transpus în practică.

Deși ne considerăm ființe raționale cu înclinație spre logică, descoperim de multe ori că, comoditatea, transpusă în zona noastră de confort, adesea, bate logica. 

Consider că fiecare, fără excepție, înainte de a fi în poziția de a conduce o echipă, a avut, la rândul său, conducători. Atât unii pentru care oricine și-ar dori să lucreze, cât și unii de care este mai bine să te ferești.

Cu alte cuvinte, bazându-ne pe logică, fiecare are o listă cu ceea ce nu ar trebui să facă un conducător și ,totodată, o listă cu trăsăturile cele mai valoroase ale acestuia.

O listă de așa,da, așa, nu! 

În concluzie, toți știu deja exact cum ar trebui să se comporte pentru a fi liderul pentru care fiecare își dorește să muncească. Dar ,în realitate, foarte rar, este așa.

Uneori, când cineva încearcă să-și scuze un comportament, folosește expresia ”așa sunt eu”, adică pe principiul ”take it or leave it!”.

Doar că această explicație nu este cine știe ce justificare. Asta ca să nu mai vorbim de lipsa logicii din spate. 

În această situație, cel în cauză nu se bazează pe un argument logic, ci pe dreptul lui de a fi ceea ce este, pe dreptul lui de a nu se schimba, pe dreptul lui de a rămâne blocat într-o zonă confortabilă pentru el, în timp ce toată lumea este în mișcare.

Și da, fiecare are dreptul de a nu se schimba, asumându-și eventualele consecințe. În general, societatea va izola aceste persoane.

Dar ce ne facem atunci când, oamenii cu acest tipar de gândire ajung în poziții de a conduce? Ce fel de lider va fi pentru cei din echipa lui?

John Maxwell spunea că nivelul unei afaceri nu poate depăși nivelul de leadership al liderului care o conduce. În consecință, echipa acestui lider va fi blocată la nivelul lui de leadership.

Probabil, majoritatea deciziilor vor fi justificate prin sintagma: ”pentru că așa spun eu”

Poziția de conducător îți va da acest drept, în cele din urmă, tu ești persoana responsabilă să aducă rezultate. 

Majoritatea conducătorilor ajung în poziții de conducere datorită expertizei tehnice. Aceștia sunt experți în domeniul lor, situații în care ”pentru că așa spun eu” poate să funcționeze.

Doar că în momentul în care devii conducător, de cele mai multe ori, vei avea în subordine și arii, departamente unde nu ești expert. Cum va funcționa acolo sintagma ”pentru că așa spun eu”? 

Identificarea greșită a rolului de conducător este, adesea, principală cauză a eșecului.

O poziție de conducere îți va oferi dreptul să fixezi direcția, dar nu uita că și cel mai iscusit marinar se va folosi pentru asta de o serie de instrumente de la bord.

Este destul de greu să navighezi fără o busola, la fel si în leadership, este la fel de greu să conduci o echipă dacă nu apelezi la expertiza membrilor acesteia.

De ce să presupui în ce direcție este nordul, atât timp cât ai un instrument care îți arată cu exactitate în ce direcție este acesta? De ce să vâslești când barca ta are un motor?

La fel ca un vapor, fiecare echipă are persoane care sunt specializate într-un anumit domeniu, iar aceste persoane nu presupun, ci știu. 

”Pentru că așa spun eu” se poate traduce în: – pentru că așa ”cred” eu, dar ceea ce cred eu este și ceea ce este corect?

În concluzie, nu vei putea fi niciodată liderul pentru care oricine și-ar dori să lucreze atât timp cât refuzi să crești.

Înainte de a-i conduce pe alții, învață să te conduci pe tine! Crești tu, pentru a-ți putea crește echipa. 

Și nu uita, creșterea nu este ușoară, este chiar dureroasă uneori, dar este necesară!

Zona de confort poate fi un loc călduț, dar este totodată un loc staticc, pe când creșterea înseamnă să mergi în sus, să ieși din zona în care ești acum, să pășești în necunoscut.

Și știu că asta poate fi ceva înfricoșător, dar nu te gândi că vei fi catapultat în mijlocul necunoscutului. Noaptea, în timp ce te îndrepți cu mașina spre casă, nu este nevoie să ai tot traseul iluminat, este suficient să ai lumină 50 m în față în timp ce înaintezi prin întuneric.

 

Gândește-te la lista de care vorbeam la început ca la o lanternă care îți va lumina acest drum al leadership-ului, și în timp, aplicând aceste principii, vei deveni liderul pentru care fiecare își dorește să lucreze.

 

Exercițiu: 

  • Fă-ți o listă cu ce îndrăgești cel mai mult la liderii care te inspiră.
  • Fă-ți o listă cu toate lucrurile pe care le-ai văzut la liderii cu care ai intrat în contact și nu ți-au plăcut sau le-ai considerat distructive.

Aceste liste vor avea rolul de ghid. Ori de câte ori va trebui să iei o decizie, gândește-te la aceste două liste. Fii liderul pentru care ți-ar plăcea să lucrezi!

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns