Dezvoltă-te tu!

Când vorbim despre leadership vorbim implicit de creștere.

Nu poți rămâne pentru mult timp un lider dacă nu mai crești.

John Maxwell spunea în Legea pragului limitativ că nivelul unei afaceri nu poate depăşi nivelul de leadership al celui care o conduce.

Consider că această afirmație stă la baza leadershipului.

Indiferent cum ai ajuns în poziția de a-i conduce pe alții, poate ai fost ales sau poate ai fost pur și simplu numit, în orice caz, va trebui să-ți câștigi acest drept de a conduce.

Oamenii te vor urma inițial datorită poziției, dar totodată șederea ta pe această poziție va fi în corelație directă cu rezultatele pe care o să le atragi.

Și va fi foarte greu, imposibil chiar, să atragi rezultate dacă nu crești.

Odată ce ai devenit lider, nu mai ești responsabil doar de tine și creșterea ta, ci totodată de dezvoltarea și creșterea echipei tale.

Dar nu vei putea oferi ceva ce nu ai!

Related image

Întâi trebuie să înveți tu, să crești tu, apoi vei putea să-i crești pe alții, să-ți crești afacerea și să îți îmbunătățești rezultatele.

Uneori sunt abordat de antreprenori care îmi cer ajutorul pentru a-și crește afacere și înainte de a încerca să-i ajut, îi întreb ”cum cred ei că îi voi ajuta?”. De foarte multe ori răspunsul la această întrebare sună cam așa: ”păi să îmi zici ce să fac mai departe”.

Doar că problema nu este că nu aș avea Know-how ul despre afaceri și nu aș ști ce poate să facă mai departe, ci faptul că soluția pentru a-și putea crește afacerea stă de fapt în creșterea lui ca lider.

După cum aminteam la început, afacerea ta nu poate crește mai mult decât crești tu.

Pentru a-ți crește afacerea, trebuie să crești tu. Cea mai mare dramă a antreprenorului la început de drum este lipsa timpului și chiar dacă te vei gândi: ”eu nu am timp să citesc”, ”nu am timp să merg la un curs”, ”nu am timp să fac coaching”, ceea ce spui cu adevărat este ”nu am timp să-mi cresc afacerea”!

Pariază pe dezvoltarea ta și treci la nivelul următor.

“Schimbarea nu va veni dăcă o așteptăm de la alte persoane. Noi suntem cei pe care-i asteptăm. Noi suntem schimbarea pe care o căutăm.” – Barack Obama

Lasă un răspuns