Depășirea pragului limitativ în Leadership

Depășirea pragului limitativ în Leadership

Cum dezvoltarea personală definește succesul în Leadership

Depășirea pragului limitativ în leadership este esențială pentru succesul oricărei afaceri. În lumea afacerilor, există o lege nescrisă care guvernează succesul și creșterea: Legea pragului limitativ. Aceasta susține că succesul unei afaceri nu poate depăși nivelul de leadership al celui care o conduce. În esență, afacerea ta este o oglindă a abilităților tale de leadership.

Depășirea pragului limitativ în Leadership
Depășirea pragului limitativ în Leadership

Pragul limitativ: Bariera invizibilă a creșterii

John Maxwell, un renumit autor și speaker în domeniul leadershipului, a descris acest concept în una dintre legile sale de leadership. Pragul limitativ este ca un plafon de sticlă invizibil care te împiedică să te ridici mai sus, indiferent de eforturile tale. Acesta este nivelul la care te afli în dezvoltarea ta ca lider. Dacă nu te dezvolți, nici afacerea ta nu va crește. Este ca și cum ai încerca să umpli un vas cu apă folosind o cană cu fundul spart – indiferent cât de multă apă torni, nu vei putea umple vasul.

The Law of the Lid. The job description of the engineering… | by Julius Uy  | Big O(n) Development | Medium

Maxwell a spus că: „Potențialul unei organizații este direct legat de potențialul liderului său. Dacă liderul nu crește, nici organizația nu va crește.”

Călătoria spre succes: Un drum, nu o destinație

Succesul nu este o destinație, ci un drum. La fel, să fii un lider bun nu înseamnă să ai un titlu sau o poziție. Pentru asta este necesar să urmezi un proces continuu de învățare, dezvoltare și adaptare. Oamenii te vor urma inițial datorită poziției tale, dar durata șederii tale în această poziție va fi direct proporțională cu rezultatele pe care le vei obține.

Dezvoltarea personală: Cheia pentru deblocarea potențialului

Ca lider, responsabilitatea ta nu se limitează la propria creștere, ci se extinde și la dezvoltarea echipei tale. Dar nu poți oferi ceea ce nu ai. Prin urmare, trebuie să te dezvolți și să crești personal înainte de a-i putea ajuta pe alții să facă același lucru. Este ca și cum ai încerca să le dai la toți când un măr când tu nu ai nici măcar o felie.

Depășirea pragului limitativ în Leadership

Depășirea pragului limitativ în Leadership se poate face doar investind în tine, în creșterea și dezvoltarea ta. Pentru că adesea este mai simplu să ajungi în vârf decât să te menții acolo.

Simon Sinek, un alt reper în domeniul leadership-ului, spunea: „Dacă acțiunile tale îi inspiră pe alții să viseze mai mult, să învețe mai mult, să facă mai mult și să devină mai mult, ești un lider.” Aceasta este esența leadership-ului – să-i inspiri și s-i încurajezi pe oamenii din echipa ta să devină cea mai bună versiune a lor.

Provocare

Pentru a-ți depăși pragul limitativ, te provoc să faci un experiment timp de 30 de zile:

Identifică un aspect al leadership-ului tău pe care dorești să-l îmbunătățești și dedică-și timp zilnic pentru a lucra la acesta. Poate fi comunicarea, empatia, luarea deciziilor sau orice altceva care crezi că te-ar ajuta să devii un lider mai bun.

Începe prin a-ți stabili un obiectiv clar pentru aceste 30 de zile. Apoi, creează un plan de acțiune cu pași concreți pe care îi vei urma pentru a atinge acest obiectiv.

Notează-ți progresul și orice lecții învățate. (Te poate ajuta: https://www.mindsetup.ro/cum-iti-definesti-un-obiectiv-smart/ sau https://www.mindsetup.ro/cum-iti-definesti-un-obiectiv-fast/ )

La sfârșitul celor 30 de zile, reflectă asupra progresului tău și a modului în care această provocare te-a ajutat să te dezvolți ca lider. Împărtășește-ți experiența cu noi folosind hashtagul @dezvoltă-te cu mindsetup.ro pe rețelele sociale. Să înceapă provocarea!

Acum că ai înțeles importanța depășirii pragului limitativ în leadership și ai acceptat provocarea noastră, ești pregătit să îți duci abilitățile de lider la următorul nivel. Dar nu trebuie să o faci singur.

Te invităm să te alături programului nostru GRATUIT de 30 de zile, ‘Transformă-te într-un lider inspirat’. În fiecare zi, vei primi o lecție valoroasă de leadership direct în căsuța ta de email. Aceste lecții sunt concepute pentru a te ajuta să îți dezvolți abilitățile de lider și să îți depășești pragul limitativ.

Nu rata această oportunitate unică de a te dezvolta și a inspira pe alții. Înscrie-te în programul ‘Transformă-te într-un lider inspirat

Dacă te interesează recenzii de cărți: https://www.tonisao.ro/category/recenzie-carte/

Lasă un răspuns