Te-ai întrebat vreodată cum te poate ajuta un Coach? 

1. Te va ajuta să-ţi găseşti direcţia.

Indiferent unde te afli sau încotro te îndrepţi nu ar trebui să faci asta singur.

Majoritatea oameniilor iau fiecare zi pe rând şi la final văd unde ajung. Dar viaţa ta, drumul tău poate duce exact acolo unde îţi doreşti tu. 

Un Coach te poate ajuta să îţi identifici direcţia şi totodată te va ajuta să rămâi concentrat pe aceasta. Nu este foarte încurajator să hoinăreşti în speranţa că vei ajunge într-un loc în care îţi va plăcea. 

În schimb îţi poţi planifica această călătorie sau poţi crea chiar tu acel loc în care te simţi împlinit. 

Aici ajutorul Coach-ului este esenţial.

Acesta te va ajuta să defineşti paşii concreţi spre obiectivul pe care ţi l-ai ales şi te va ghida astfel încât să rămâi pe traseu.

 

2. Eşti la potenţial maxim?

Poate eşti într-o poziţie în care te zbaţi să ieşi la liman sau dimpotrivă ai reperat succes mari până în momentul de faţă,

dar ţi-ai atins potenţialul maxim? Ceea ce eşti acum este maximul a ceea ce ai putea fi?

Rareori un om ajunge să îşi atingă potenţialul maxim, mereu va exista loc de îmbunătăţire, loc de mai bine.

Automulţumirea înseamnă stagnare, dar într-o lume în mişcare a stagna înseamnă a merge în jos.

Un Coach nu doar că te va ajuta să îţi atingi potenţialul dar te va ajuta să îl identifici chiar şi acolo unde nu ai crezut că există.

 

3. Te va ţine conectat la ce este important

De câte ori ne fixăm un obiectiv important apoi amânăm să facem paşi în direcţia respectivă datorită altor obiective mărunte care ne distrag atenţia?

Să ştii ce vrei de la viaţă şi cum poţi ajunge acolo este doar un simplu pas dintr-un întreg proces. Cunoaşterea nu te va duce acolo unde îţi doreşti, acţiunile în schimb da.

Un Coach te va ajuta să fii responsabil faţă de visul tău şi te va ajuta să faci paşi şi acţiuni concrete în direcţia acestuia şi totodată să pui în plan secund alte distrageri.

 

4. Te va face responsabil de acţiunile tale

În copilărie, părinţii ne ţineau responsabil, apoi profesorii şi în final cânde ne-am angajat, şeful. Dar cine te va ţine responsabil faţă de visul tău?

Când vorbeşti de visul tău, scuzele, explicaţiile sau amânările nu fac altceva decât să te ţină pe loc sau să te tragă înapoi.

În această situaţie, Coach-ul va fi părintele, profesorul, şeful care te va trage la răspundere atunci când te îndepărtezi de obiectivul tău.

 

5. Accelerează procesul 

Durata de timp dintre momentul în care ţi-ai stabilit un obiectiv şi momentul în care l-ai realizat, nu este dată numai de timpul necesar acţiunii ci şi de timpul dintre decizie şi acţiune. De multe ori acest timp este foarte îndelungat. 

Aici Coach-ul te va îndemna să treci la acţiune imediat, evitând timpii inutili de aşteptare iar prin expertiza sa te va ajuta să găseşti cea mai scurtă cale pentru aţi atinge obiectivul.

 

6. Îţi va creşte încrederea şi motivaţia

Motivaţia stă la baza celor mai mari succes. Combinaţia de talent şi cunoaştere, fără motivaţi va aduce rezultate scăzute. 

Având în vedere că vorbim despre obiectivele tale personale, fie că este vorba de un nou tu, fie că este vorba de o promovare, adesea motivaţia nu îţi va veni din factori externi.

Un coach te va ajuta să îţi creşti încrederea de sine care va aduce la rândul său motivaţia necesară atingerii obiectivelor stabilite.

Să ştii să te automotivezi este o artă iar Coach-ul este persoana care te va ajuta să o stăpâneşti.

 

7. Să ai o mentalitate de învingător

Pentru a avea succes este nevoie ca întâi să crezi în acel succes, să vizualizezi acel succes. Să ai capacitate să crezi că eşti în stare să fii învingător.

Studiile sugerează că atunci când îţi doreşti de exemplu o promovare trebuie să începi să te îmbraci şi să te comporţi ca şi cum ai fi primit deja acea promovare.

Cu alte cuvinte să ai capacitatea să te vezi capabil de succes.

Coach-ul, nu doar că va fi susţinătorul tău numărul unu dar acesta te va ajuta şi pe tine să fii fanul tău numărul unu. O mentalitate de învingător face diferenţa dintre cei care orice ar face termină sub podium şi cei care au mereu succes.

 

8. Să te cunoşti mai bine pe tine însuţi

Să îţi cunoşti punctele forte, slăbiciunile şi zonele unde trebuie să te mai dezvolţi poate face diferenţa între a avea sau nu succes.

Un coach te poate ajuta să vezi şi să admiţi aceste abilităţi exact la nivelul la care sunt ele acum. 

Deoarece, având un punct de pornire, este mult mai uşor să construieşti şi să creşti.

Este relevant să îţi cunoşti punctele forte cu care poţi ataca dar şi punctele slabe unde va trebuii să te aperi.

 

9. Să îţi îmbunătăţeşti capacitatea de a conduce

A conduce nu înseamnă să dai ordine ci să îi influenţezi pe ceilalţi astfel încât să ajungi la rezultatele dorite. Pentru asta vei avea nevoie de abilităţi noi. 

În momentul în care ceilalţi vor face ceea ce le ceri fără ca tu să foloseşti expresia pentru că aşa zic eu sau pentru că eu sunt şeful, abia atunci eşti un adevărat lider.

Un Coach te va ajuta pe de o parte să fii un bun ascultător, aspect foarte important în leadership, dar totodată cum să dezvolţi relaţii şi să influentezi folosind întrebări în loc de afirmaţii. 

Un bun lider trebuie să poată să fie un bun Coach pentru echipa sa.

 

10. Să te vezi ca un întreg

Odată ce ai dezvoltat o mentalitate de învingător, aceasta trebuie utilizată în toate aspectele vieţii. Atât la locul de muncă cât şi în viaţa privată. 

Ne este aproape imposibil să nu fim afectaţi la locul de muncă de ceea ce se întâmplă în viaţa privată sau invers. De aceea este foarte relevant să lucrăm pe ambele fronturi. 

Chiar dacă noi avem un obiectiv concret care vizează un aspect anume al vieţii, un Coach se va concentra pe toate aspectele vieţii noastre. 

Acesta te va ajuta să îţi dobândeşti controlul asupra vieţii tale şi să îţi găseşti mai uşor fericirea.

 

Ce rezultate pot să obții?

  • Vei găsi răspunsuri la întrebările cu adevărat importante pentru tine
  • Vei putea ieși din bucla întrebărilor care te țin la același nivel de rezultate
  • Vei putea să depășești pragul rezultatelor la care ești acum

ATENȚIE: Eu în calitate de coach nu îți spun ce să faci ci vin și îți pun întrebări din altă direcție. Aceste întrebări îți generează acțiuni diferite care generează rezultate diferite

Care este procesul? Etapele prin care trecem în mod concret:

Sesiunea 0 – De aspirații: Ne cunoaștem, vedem cum rezonam si stabilim obiectivele principale pentru colaborarea noastra (sesiunea 0 este oferita gratuit pentru a vedea dacă exista chimie între noi)

Sesiunea 1 – 8Modelul GROW: În fiecare sesiune, coach-ul nu vine cu o agendă de acasă ci adaptează ședința după agenda ta. Tu îți stabilești obiectivul și de dorești să obții din sesiunea respectivă iar coach-ul se asigură prin întrebări că vei îndeplini obiectivul sesiunii. 

Procesul pe care coach-ul îl urmează pentru fiecare sesiune este modelul GROW. Modelul GROW este modelul prin care structurează fiecare sesiune. 

G = Goal (se stabilește obiectivul pentru sesiune)

R = Reality (care este realitatea actuala… de unde pornesti)

O = Options (care sunt posibilele solutii)

W = Way Forward (Ce anume vei face in mod concret si pana cand)

 

Cat costa? 

Programul de 2-4 luni  de Coaching  este 800 de euro (100 de euro / sesiune) însă partea cea mai buna este ca prima sesiune din cele 9 (sesiunea 0) este gratuită. 

Se poate opta pentru 2 sau 4 sesiuni pe lună.

 

Aceasta sesiune te va ajuta sa descoperi dacă rezonezi cu stilul lui Toni și dacă el rezonează cu stilul tau. După aceasta sesiune inițială în care sa descoperiti dacă aveți chimie, va fi nevoie sa achite jumătate din prețul programului. 

 

Garanție 

 

Îți putem garanta faptul că  Toni este un profesionist pentru care vorbesc rezultatele. Experiența  de peste 10 ani în management și coordonarea oamenilor este un atu incontestabil.

De asemenea Toni, a fost într-un proces continuu de dezvoltare, de la cărți de specialitate la cursuri de training, coaching și  mentoring recunoscute internațional.

Putem garanta că Toni va fi 100% alături de tine dar rezultatele vor fi date de gradul tău de implicare. 

Fiecare are rezultate pe măsură acțiunilor pe care le face. Cu alte cuvinte, nu va munci nimenea în locul dumneavoastră. 

Cu tote acestea, dacă după primele 3 ședințe consideri că programul nu este de tine îți vm restitui bani înapo.

 

Programează-ți chiar acum o sesiune gratuită pentru a afla mai multe despre cum te putem ajuta.